keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Ruokapäiväkirja kera kuvien

Heipä hei, täällä motivaatiopulainen laihdutusbloggaaja. Monta kertaa jo olen kirjoittanut siitä kuinka motivaatio ei enää ole yhtä kohdallaan kuin projektin alussa, vaikka työnsarkaa vielä laihdutuksen saralla riittäisi kilotolkulla. En tiedä kuinka saisi päälle samanlaisen hurmoksen, jonka voimalla menin viikkokausia ilman ainuttakaan herkuttelua! Viimeisin nutrausräpistelykin meni aivan hukkaan, kun en jaksanut sen jälkeen pitäytyä riittävän hyvin ruodussa. Tein juuri sen mitä halusin viimeiseen asti vältellä, eli söin liikaa. En nyt mitenkään ratkennut mässäilemään, mutta pikkuhiljaa herkut maistuivat enemmän ja enemmän ja paino on palannut takaisin sinne 73-74 kilon lukemiin. Aivan turhaan siis kärsin nälkää viimeksi nutratessa, ja näköjään motivaation ollessa tämä nutrit on jätettävä kaappiin. Katsotaan jos ensi vuonna uudestaan.

Tässä motivaatiopulasta kärsiessäni ajattelin, että kuinka voisin hyödyntää blogiani projektissani. Keksin ruveta kuvamaan jokaisen syömäni aterian, ja kuvata tietenkin postaan tänne! Muiden blogien ruokakuvia katsellessani olen huomannu, miten kivalta värikkäät, kasvispitoiset annokset näyttävät. Niiden syöminenkin on varmasti mukavampaa kun ankeiden, värittömien, pelkkää pastaa ja kanakastiketta sisältävien ruokien mättäminen. Jostain syystä silti ne kasvikset usein jäävät lautaseltani edelleen uupumaan. No, ei kun sanoista tekoihin ja iPuhelimen kamera laulamaan, tässä siis luokattoman huonolaatuiset ruokakuvani eiliseltä (pahoittelut oikeasti näistä surkeista räpsyistä, mutta ehkä ne asiansa tässä tapauksessa ajavat...):


Aamiainen: jälkiuuniruispala margariinilla ja kinkulla, mandariini



Lounas: Naudan 10 % jauhelihaa, rypsiöljyssä paistettua sipulia, tomaattia, kurkkua



Välipala: Jälkiuuniruispala margariinilla, juustolla ja tomaatilla, mandariini ja proteiinikerrosrahka



Päivällinen: Kanasalaatti (salaatti, tomaatti, kurkku, feta, broilerin filee, paahdettu sipuli, chili-kastike)



Iltapala: purkillisesta maitorahkaa, mansikoista ja mangosta surautettu smoothie


Proteiinia eilen sain varmasti riittävästi, samoin luulen että puolisen kiloa kasviksia on ainakin aika lähellä. Rasvaakin varmasti sinänsä tuli riittävästi, mutta hyvää rasvaa ei nimeksikään (tässä yleensäkin on paljon petrattavaa meikäläisellä!). Leivänpäälläkään kun ei oikeasti ole mitään kasvismargariinia, vaan taitaa olla 60 % oivariinia. Juustoissa leivänpäällä ja salaatissakin on sitä vääränlaista rasvaa. Kanasalatti nyt on lähinnä vitsi, kun se on kuorrutettu fetalla ja tuolla ah niin ihanalla ja rapsakalla paahdetulla sipulilla. Yleensä olen lorauttanut salaattiin öljyä, mutta nyt minulla on menossa chili-kastike kausi, johon tuo paahdettu sipuli kuuluu olennaisena osana. Salaatissa olisi kyllä varaa muokata terveellisemmäksi, mutta olen pahimmanlaatuinen ruokajumittaja ja viime viikkoina salaatti on maistunut parhaiten nimenomaan noilla täytteillä. Kunhan tuo sipulipussi on käytetty loppuun niin uutta en osta!

Tämä oli selkeästi kaunisteltu ruokavalio kun viime päiviin vertaa, ruokapäiväkirjan pito auttaa heti! Tänäänkin olen jatkanut ruokakuvien räpsimistä, joten palataan asiaan huomenna samanlaisen postauksen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti