torstai 30. lokakuuta 2014

Pitkän tähtäimen tavoitteita

Olen laittanut Kiloklubiin tavoitteekseni alunperin 69,6 kg. En muista mistä tuo luku tarkalleen ottaen tuli, mikä idea oli juuri tuossa desimaalissa. Olisikohan ollut niin että siitä on tasan 4 kg normaalipainoon, eli painoindeksiin 25.0. Tärkeintähän tuossa tavoitteen asettamisessa oli se, että se sijaitsee 60-luvun puolella.

Tämän aamun tilanteesta tuohon lukemaan on matkaa 2,8 kg, ja voin jo nyt sanoa että en tule olemaan tyytyväinen vielä tuossa ensimmäisessä tavoitelukemassa. Enhän ollut siihen tyytyväinen silloinkaan kun tuon verran viimeksi painoin. Eikä kyseessä edes ole mikään teiniaikojen paino, johon pyrkiminen olisi epärealistista synnyttäneelle naiselle, vaan olen tuon verran, ja vähemmänkin painanut vielä 2,5 vuotta sitten 30-vuotiaana. Aikuisiälläni olen jokusen kerran päässyt sinne alle 65 kiloon, ja silloin muistelen olon olleen ihan hyvä omassa kropassa. Tuo hyvän olon paino ei vaan valitettavasti ikinä ollut kovin pitkäikäinen, vaan monet kerrat siitä lipsuin takaisin jonnekin 68 kilon tietämille.

Nyt taitaa kuitenkin olla aika asettaa lopullinen tavoite sinne normaalipainoon, eli 65 kilon hujakoille. Haluan olla normaalipainoinen! Jos siinä painossa vielä tunnen itseni lihavaksi, voin alkaa etsiä syitä jostain pääkopan sisältä, koska virallisilla mittareilla mitattuna en olisi lihava, vaan olisin normaali.

Ennen joulua saavutan vielä ensimmäisen tavoitteeni, ja painan alle 70 kiloa. Joulun ja loppuvuoden ajan laihdutus jäänee tauolle, mutta sen jälkeen alkaa viimeinen (ihan oikeasti nyt se viimeinen, en todellakaan jaksa aina uudestaan ja uudestaan pudottaa pariakymmentä kiloa!!!) rutistus, jonka jälkeen tulen olemaan normaalipainoinen. Katselin vähän Kiloklubin suosituksia sopivasta painonpudotustahdista, ja maaliskuun loppuun mennessä minun olisi realistista saavuttaa tuo normaalipaino.

Vielä en tosin muuttanut tavoitetta Kiloklubiin, koska haluan konkreettisesti nähdä sieltä tämän hetken tavoitteeni saavuttamisen. Ennen raskautta olleen painon saavuttaminen on minulle todella tärkeä virstanpylväs, joten siksi hilaan tavoitelukeman sinne normaalipainon tietämille vasta kunhan kutoset on ensin saavutettu. Tällä hetkellä se näyttäisi tapahtuvan viiden viikon päästä, mutta on tässä kaikenlaista hidastelua (pikkujouluja jne.) tulossa, joten enköhän joudu vähän lähemmäksi joulua odottelemaan sitä iloista tapahtumaa. 

Ihan huippua kuitenkin, että olen vielä siinä elokuun alussa asettamassani aikataulussa! Moinen pitkäjänteisyys meikäläiseltä on kyllä huima suoritus, ja suoraan sanottuna en ollut ihan 100 % varma siitä jaksanko tätä matkaa edes tänne asti, kun innoissani aloittelin elämäni ensimmäistä nutrausta. Motivaatio oli kyllä silloin todella kohdillaan, mutta aikaisemmat epäonnistumiset välillä muistuttelivat olemassa olostaan. Lisäksi aika tuntui silloin alussa kulkevan niiiiin hitaasti, ja tavoite olevan niin kaukana. Mutta tässä sitä vaan porskutetaan yli 10 kiloa hoikempana, ja varmana siitä että joulua vietän vielä kolmisen kiloa kevyempänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti