sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Amatöörin painonhallintaa

En tiedä ehdinkö nyt alkavalla viikolla blogin pariin, ajattelin varmuuden vuoksi kertoa tästä etukäteen ettei kaikkien tarvitse ensimmäiseksi miettiä että nyt se on repsahtanut, kun ei blogi päivity. Tosin, etukäteisilmoitus ei tietysti poista sitä repsahtamisen mahdollisuutta, hmm... 

Nyt on pakko kehuskella tämän viikon liikuntakertojani, joita kertyi peräti viisi! Jumppa, eräs ystävien kanssa toteutettu käsi- ja jalkapainotteinen treeni (aijai lihaskipua joka tästä seurasi), ja näiden lisäksi sain kuin sainkin käytyä heittämässä kolme lenkkiä! Olen ihan huisin tyytyväinen tästä, viidessä liikuntakerrassa on tekemistä tällaiselle mukavuudenhaluiselle sohvaperunalle, varsinkin kun urheilemaan pääsy on vaatinut välillä melkoista venkslausta aikataulujen kanssa ja takapuolen nostamista sohvalta vielä myöhään illallakin. Lisäksi olen yrittänyt lisätä huomattavasti omaa aktiivisuuttani lapsen kanssa ulkoillessa, menen usein mukaan potkimaan palloa tai muuten vaan juoksutan lasta, ja siinä sivussa itseäni.

Sitten painoasioista sananen. Vaikka tätä kuukautta on vielä muutamia päiviä jäljellä, tässä vaiheessa lienee turvallista todeta että välitavoite eli tasan 74 kg jäi nyt saavuttamatta. Alhaisin lukema, joka tuossa sivupalkissakin näkyy on 74,7 kg, missä vaaka jaksoi pysyä useamman päivän. Nutraus loppui tasan 75 kilon lukemiin, ja sitä seuraavina parina päivänä tippui vielä tuon 300 g. Sitten paino tasoittui 75 kilon tietämiin, kunnes taas tänään vanha tuttu 74,7 koristi vaa'an näyttöä. Jonkin asteinen jumi kyseessä, enkä mitenkään ole omalla käytökselläni pyrkinyt tilannetta parantamaankaan, kun muistelee pizzan syöntiä ja muita juttuja menneeltä viikolta (tarvitseeko mainitakaan että tänään ruokalistalla oli taas omenapiirakkaa... voi tätä syksyä ja ihmisen mielen heikkoutta!!). Tätä tekemistäni kutsuisin ehkä painonhallinnaksi, tosin en kovin taitavaksi sellaiseksi kun vuorotellen olen syönyt hieman yli kulutuksen ja sitten taas reippaasti alle, keskimäärin ehkä hieman vähemmän kuin olen kuluttanut, mutta ero on niin pieni ettei se tätä jumia ole pystynyt selättämään. 

Painonhallintaa ajattelin harrastaa tulevallakin viikolla mummolavisiitillä, ja katson onnistuneeni siinä mikäli viikon päästä maanantaina vaaka näyttää edelleen 74-75 -alkuisia lukemia. Jännittävää, jännittävää! Koskaan en ole tietoisesti keskeyttänyt laihdutusta tällä tavalla, kun kyseessä ei ole puolihuolimaton eksyminen herkkujen valtakuntaan vaan nimenomaan tarkoituskaan ei ole ensi viikon aikana laihtua, mutta ei missään tapauksessa lihoakaan. Jos tässäkin onnistun niin sitten olen todellakin oppinut jotain. Ja viikon päästä maanantaina alkaa spurtti, ei kylläkään nutreilla vaan ihan normiruoalla. Yksi nutrispurttikin on vielä suunnitelmissa ennen joulua, jos näyttää että paino ei muuten ala hiipiä alaspäin. Tämä kuitenkin vasta aikaisintaan marraskuun lopussa, koska en halua hämmentää aineenvaihduntaa liian tiheillä pussikuureilla (en tiedä kävisikö siinä niin, mutta jotenkin pelottaa aineenvaihdunnan hidastuminen...). Tällä hetkellä olen vielä juuri ja juuri siinä tilanteessa, että puoli kiloa viikossa tiputtamalla pääsen jouluksi alle 70 kilon, let's keep it that way!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti