maanantai 1. syyskuuta 2014

Neljän viikon saldo ja uusia tavoitteita

Laskeskelin tuossa että laihdutusta on nyt takana neljä viikkoa, ja siinä ajassa olen onnistunut tiputtamaan 7,1 kiloa! Ihan mahtavaa, kyllä kannatti aloittaa. Päättäväisyyskin on ollut ihan eri mallilla kun vaikka viime keväänä yrittäessäni laihduttaa. Edelleenkin usko projektiin on kova, ja olen varma että joulua pääsen juhlimaan alle 70-kiloisena! Tahti on toki kovasti hidastunut, yli kuusi kiloa lähti jo kahden ensimmäisen viikon aikana nutrauksen ansiosta, sen jälkeen ollaan jumitettu huolella, mutta onneksi jotain on kuitenkin lähtenyt.

Ja jotta lähtisi vastaisuudessakin, olen tässä hionut uutta suunnitelmaa ja miettinyt uusia välitavoitteita. Ajattelin asettaa tavoitteen nyt vähän pitemmälle ajalle kuin viimeksi. Suunnittelin sellaista, että syyskuun loppuun mennessä on alitettava 75 kiloa. Tämä tarkoittaa n. 2-3 kiloa, vaaka hyppelee ylös alas miten sattuu joten täsmällistä kilomäärää en osaa edes sanoa. Eilisen painosta matkaa olisi reilut kaksi kiloa, tämän päivän painoa jos katsotaan niin lähemmäs kolme kiloa pitäisi tiputtaa. 

Pitäisiköhän vaakaan vaihtaa patterit, vai vaihteleekohan painoni tosiaan noin paljon? Silloin kun söin mitä sattuu niin toki syömisillä oli iso vaikutus lukemaan (jopa parin kilon heitto saattoi olla peräkkäisinä päivinä), mutta eilen söin suunnilleen samalla kaavalla kuin koko viikon, kalorit jäivät 1300 kieppeille (mainitaan tämä nyt, kun eilen postaamastani taulukosta puuttuu sunnuntai koska päivä oli vasta alussa siinä vaiheessa.).

Tällä viikolla on tulossa yksi herkuttelupäivä, todennäköisesti se sattuu perjantaille. Tarkoitus on ystävien kanssa lähteä vähän hurvittelemaan. Seuraavalle viikolle suunnittelin alustavasti taas nutrispurttia. Tällä hetkellä kyllä tuntuu että motivaatio ei välttämättä sellaiseen riitä, mutta ehkäpä se mieli muuttuu kun tarkastelen perjantain tuhoja seuraavana aamuna vaa'alla. En välttämättä haluaisi näin pian uutta herkuttelupäivää, kun edelliseen tulee väliä vain pari viikkoa, mutta kun elämä on välillä sellaista että siitä on nautittava kun tilaisuus kohdalle osuu, vaikka sitten kuohuviinin kera. Tämäkin  on ihan tietoinen valinta, totta kai voisin juhlia vissyn voimalla porkkanaa nakertaen (ja se voisi olla ihan yhtä hauskaa oikealla asenteella), mutta tällä kertaa päätän toisin (ja toivon että kukaan ei saa päähänsä ehdottaa uutta illanviettoa kovin pian uudestaan...)

Lenkkeilyn pistin muutamaksi päiväksi tauolle, koska polvi tuntuu kipuilevan turhan paljon. Mistä lie tuollainen kipu johtuu, se tuntuu lähinnä polven alaosassa ja enemmän sisäsyrjällä. Ja se tuntuu myös istuessa jos jalkaa liikuttaa, ja kävellessä koko ajan. Kipu ei ole mitenkään kova onneksi, mutta vähän epämiellyttävältä toki tuntuu. Harmittaa tällaiset, kun sain niin hyvän alun ja maltoin myös aloittaa rauhallisesti, enkä lähtenyt heti riuhtomaan. Silti kävi näin. Toivottavasti polvi paranee muutamassa päivässä, pitemmän tauon jälkeen saan muuten taas käydä taistelun itseni kanssa että saan raahauduttua edes sinne ensimmäiselle lenkille... Flunssa ei ole pahentunut, lievää kurkkukipua oikeastaan vain, joten näyttää siltä että sentään sinne jumppaan pääsen tällä viikolla, teen sitten vaikka vähän kevyemmin jos olo tuntuu jotenkin huonolta.

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä sinäkin saanut todella upean tuloksen aikaiseksi, onnea! :)

    Mietin tuota sinun polvea - aiotko käydä näyttämässä sitä missään, vai tunnusteletko vain että kipu hellittää? Olen vain vähän säikky polvivammojen kanssa (seuraillut lähipiirissä), joten huolestuin vähäsen. Toivottavasti polvi on kuitenkin kunnossa ja kiukuttelee vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huolenpidosta. :) Luulen että polvi on vain kipeytynyt yhtäkkisestä rasituksesta. Tai näin toivon, jos kipu ei mene ohi niin pitänee käydä jossain näyttämässä. En siis ole mitenkään kovissa kivuissa koko ajan, mutta juoksemaan en uskalla lähteä ennen kuin kipu on kokonaan poissa. Muistan aikaisemmilta kerroilta kaikenlaisia polvituntemuksia, jotka helpottivat ajan kanssa jalkojen tottuessa.

      Poista