maanantai 8. syyskuuta 2014

Taas mennään nutraten!

Laitetaanpa ensimmäisenä kehiin viime viikon kaloritaulukko:


Kas siinäpä ne. Perjantai näyttää nollaa, en alkanut kuohuviinilasillisia merkkaamaan, enkä sitten mitään muutakaan. Äsken laskeskelin kuitenkin huvikseni karkean arvion kaloreista, sisältäen kaikki (muistamani) ruoat, juomat ja suklaaherkut perjantailta, myös sen illan yön viimeisen hampurilaisen ennen taksijonoon siirtymistä. Tulokseksi sain n. 3500 kcal! Onhan siinä melkoinen määrä. 

Ihmeellistä että niitä plussia ei juurikaan tullut, mutta muistelen joskus jostain (lähteet kunnossa taas ja silleen...) lukeneeni että alkoholin sisältämät kalorit käyttäytyisivät elimistössä jotenkin eri tavoin, siis että kun elimistöllä kuluu energiaa jo alkoholin polttamiseen, ei kaikki se alkoholin sisältämä energiamäärä ole suoraan käytettävissä kehon energianlähteenä/ varastoitavissa läskiksi. Toisin kuin jos syön vaikka munkin. (Vaikka toki kaiken ravinnon pilkkomiseen kuluu energiaa, mutta alkoholin kysessä ollessa vielä enemmän kun muutoin.) En tiedä pitääkö tämä paikkaansa, ja vaikka kuinka tiedenainen olen, ovat aivoni nyt niin äitiyslomalla että en jaksa sukeltaa tämän asian kanssa mihinkään tieteellisten tutkimusten viidakkoon. Jos jollain on faktatietoa aiheesta niin mielelläni kuulisin! 

Oli miten oli, niin nyt on munkit ja skumpat taas hyllytetty, ja arkeen palattu. Päätin kuin päätinkin ottaa pienen nutrispurtin tähän väliin. Tutkistelin kalenteria, ja kaikenlaisia menoja on tulossa sen verran, että nyt on se paras rako toteuttaa tämä. Nutrilettia tosin en ole vielä saanut ostettua, koska lähikaupassa ei sitä ollut. Kaapista löytyy kyllä edelliseltä kierrokselta vielä niitä patukoita ja joitakin Modifast-pusseja, joten niillä olen lähtenyt liikkelle. Tarkoitus on käydä ostamassa paketti Nutrilettin suklaapusseja vielä tänään, kunhan jossain vaiheessa ehdin johonkin isompaan kauppaan. 

Nälkävalitusta siis tiedossa lähipäivinä, sen lupaan! Tämä ensimmäinen päivä oli viimeksi helppo, mutta kyllä se näläntunne päivien mittaan kumuloitui melkoisesti, saa nähdä kuinka käy tällä kertaa. VLCD-rajan alla on tarkoitus pysyä. En ole tehnyt taaskaan tarkkoja suunnitelmia kuinka pitkään jatkan, luulen että maksimissaan viikon, ja vähintään viisi päivää yritän sinnitellä. 

Katsotaan kuinka käy ja miten vaaka reagoi nyt, kun paino on ollut jo useamman viikon laskusuunnassa eikä mitään hurjia alkupudotuksia siten ole enää tiedossa. Varovainen toiveeni on, että jos jaksan olla kuurilla koko viikon, niin paino tippuisi 1,5 kiloa. Olen lueskellut joitakin pitempään nutranneiden blogeja, ja tuota luokkaa pudotukset ovat heillä olleet ensimmäisen viikon jälkeen. Tietysti itselläni ei ole nyt takana nutriviikkoa vaan normaalia ruokaa, mutta kuitenkin kevennetysti. Sittenpä sen näkee, ja välihyppyjä vaa'alle tulen varmasti tekemään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti