sunnuntai 31. elokuuta 2014

No vihdoinkin!

Nytkähtihän se vaa'an lukema lopulta alaspäin, 77,3 kg seisoi näytöllä tänään. Kyllä teki mieli hihkua ja tuulettaa aamulla! Välitavoitetteesta jäin 700 g mikä toki vähän kaivelee, mutta olen silti todella tyytyväinen tähän asti alhaisimmasta lukemasta ja etenkin siitä, että jumi on mahdollisesti selätetty.

Tällä viikolla pysyin hyvin asettamissani kalorirajoissa, vaikka keskiviikosta alkaen olin hieman pienemmillä kaloreilla, mikä oli välillä vähän haastavaa. Tein sen välitavoite mielessä, mutta tavoite jäi silti kauas. Yritän keksiä syyskuuksi itselleni sellaisen painotavoitteen, jonka myös saavutan.




Viikon liikuntapuoli meni mukavasti kun yritin siinä sivussa epätoivoisesti saavuttaa kaukaista tavoitettani. Tiistaina ja lauantaina kävin c25k-ohjelman mukaisilla lenkeillä, keskiviikkona tein sen lyhyen mutta rankan kahvaluukatreenin (edelleen takareidet aivan jumissa!!!), ja perjantaina kävin työntelemässä rattaita reipasta kävelyvauhtia reilun puolen tunnin verran. Tälle päivälle olin suunnitellut viikon kolmannen c25k-lenkin, mutta kurkkuni on ollut vähän kipeä eilisillasta lähtien. Vasen polveni on myös jonkun verran juoksusta kipeytynyt, joten mietin pitäisikö sitä lepuuttaa. Toivottavasti en sairastu ainakaan flunssaan, koska ensi viikolla alkaa jumppa, enkä haluaisi olla pois ensimmäiseltä tunnilta (en ehkä siksi että en pääsisi liikkumaan, vaan siksi että olisin sitten ihan pihalla kaikesta, kun ensimmäisellä tunnilla kuitenkin kerrotaan jotain yleisiä asioita).

Tällä viikolla, tarkemmin sanottuna eilen, oli myöskin ensimmäinen kerta projektin aikana kun mieleeni pääsi luikertelemaan mieliteko jotain tiettyä herkkua kohtaan. Käsittämätöntä tässä on se, että tämä tapahtui vasta tänään, kun neljä viikkoa projetkia on takana! Minähän himoitsen normaalisti kaikkea, ja varsinkin suklaata! On ihan eri asia pysyä tiukkana kun mielitekoja ei ole, verrattuna tilanteeseen että mielessä alkaa ihan yhtäkkiä pyöriä Fazerina-suklaan kuva, josta ei millään meinaa päästä eroon. (Nöyrimmät anteeksipyntöni mikäli Fazerinat alkavat pyöriä nyt jonkun muunkin päässä). Eilen sitten vaihdoin rahkasmoothie-iltapalan minttusuklaiseen ateriankorvikepatukkaan suklaanhimoissani, mikä hieman nosti kaloreita verrattuna aikaisempiin päiviin. Kuitenkin ihan järkiratkaisu, makeanhimo lähti, kalorit silti riittäävän alhaiset. 

(Jaahas, kävin sitten tuon äskeisen kappaleen kirjoittamisen jälkeen huvikseni tarkistamassa yhden Fazerina-patukan kalorit, ja ne näyttävät olevan vähän pienemmät kuin syömässäni ateriankorvikepatussa. Yritän unohtaa tämän ja pysytellä Fazerinoista erossa jatkossakin, ja tolkuttaa itselleni että ravintosisältö ennen kaloreita!!! Herkkupäivät ovat asia erikseen, mutta normaaliarkeeni suklaat eivät tällä hetkellä kuulu!)

2 kommenttia:

  1. Onneksi luin tämän vasta nyt, sillä Fazerina on kautta aikain yksi lempisuklaistani. Tosin Fazerina oli parempaa silloin, kun se oli vielä vanhan mallisessa pakkauksessa. Siinä oli resepti toinen ja uuden pakkauksen myötä maku muuttui. Uskoisin että sinäkin olet tämän huomannut, mikäli olet Fazerinasta aina pitänyt. Nyt kun saisi edes yhden palan Fazerinaa... Jos ostaisi herkkuhetkiä varten Fazerina-konvehteja, ja ottaisi aina vain yhden kerrallaan (vartin välein...)? Ai että tätä suklaanhimoa, ei se taida koskaan hellittää.

    Itselläni ei ole muuten mitään tietoa noista ateriankorvikepatukoiden ravintosisällöistä, sillä menin pelkillä jauheilla, eli pirtelöillä. Vaikka kalorit olisivatkin suunnilleen samat, ehkä ravintosisältö kokonaisuudessaan on kuitenkin eri, enemmän proteiinia jne.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kävi niin kuin pelkäsinkin eli onnistuin levittämään Fazerina-himoa! :( (Olen satunnainen Fazerina-syöppö joten makumuutosta en ole huomannut, pakkauksen muutoksen kyllä rekisteröin.) Joo todellakin ateriankorvauspatukka on parempi kuin suklaa! :D Ja minulla on niitä vielä kaapissa kun ostin sen 24 kpl laatikon -70 % hintaan, siinä sitten suklaanhimoon niitä pistelen menemään välipalana tai iltapalana. Herkku ja ruoka samassa paketissa. ;)

      Poista