maanantai 11. elokuuta 2014

Painonpudotustavoite ja taulukoitu viime viikko

Ensin haluan esitellä kalorimäärät viime viikolta (eli kuvakaappaus Kiloklubista, jota päivittäin täyttelin): 


Kuten näkyy, VLCD-raja paukkui hieman perjantaina, kun heikkoon oloon söin ateriankorvikepatukan iltapalaksi pirtelön sijaan. En usko että nuo 40 kcal muuttivat tulosta mihinkään suuntaan, ja patukka oli siihen väliin tarpeellinen ja fiksu veto. Erittäin onnistunut viikko takana siis!

Ja sitten ne tavoitteet. Niitä miettiessäni yritin olla realisti. Jouluun (tai oikeastaan jouluviikolle) on tämä viikko mukaanlukien 19 viikkoa. Tavoitteeni on 10 kilon painonpudotus jouluun mennessä. Se tekee n. 0,5 kg/ viikko, eli ihan maltillinen tahti. Joulua juhlin sitten 69,6 kilon painoisena, mikä tarkoittaisi sitä että kaikki "raskauskilot" (todellakin lainausmerkeissä kun synnytyksestä alkaa olla 1,5 vuotta) olisi vihdoin selätetty! Kunhan tähän pääsen, niin katsotaan sitten sitä normaalipainoon tiputtamista kevätpuolella. Kymppikilo ei ihan minua vielä sinne vie.

Tavoitteeseen ajattelin päästä näin alkuun VLCD:llä, sitten pikkuhiljaa normaaliruokaan siirtyen. Tulen tämän n. neljän kuukauden aikana ottamaan varmasti väliin myös nutrauspurtteja. Jumituksia tulee ihan varmasti, ja jotain juhlia herkutteluineen mahtunee myös tälle ajalle. Toivottavasti myös sitten niitä painon romahduksia, viimeistään nutrausjaksojen aikana. 

Yritän nyt pitää mielessä että hurjasta alusta huolimatta tämä on pitkän tähtäimen projekti. Jos väliin tulee kuukausi ilman tiputusta niin sitten tulee, sillä ei ole mitään merkitystä kunhan jatkan terveellisesti ja riittävän vähäkalorisesti syöden. Tässä tavoitteessa on varaa jumeille, varsinkin jos väliin otan nutrjausjaksoja avittamaan. Kuitenkin tavoite on riittävän kova siihen että skarppina on pysyttävä koko ajan, eikä tavoitetta ole varaa unohtaa. Tarkoitus ei siis todellakaan ole vuorotellen nutrata ja mässäillä, vaan rauhassa ja ajan kanssa opetella terveellinen ruokavalio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti