tiistai 12. elokuuta 2014

Ruokaa ja nutreja


Kylläpä muuten maistui aamulla oliiviöljyssä paistettu muna kirsikkatomaattien kera, ja lounaalla tomaattivuohenjuustokeitto raejuustolla. Nams ja mums! Loppupäivä on mennyt sitten nutreilla suunnitelman mukaan. Kalorit taisivat jäädä vielä turhan alakanttiin. Ja edelleen: NÄLKÄ! Tämä pienillä kaloreilla kitkuttelu on onneksi vain väliaikainen siirtymävaihe nutreilta normaaliin ruokaan, ensi viikolla nostan kaloreita vähän lisää.

Luulen että minun kokoiselleni sellainen 1500 kcal/ päivä olisi sopiva määrä laihdutella tavallisella ruokavaliolla. Jos sittenkin vielä on nälkä, niin ei auta kun tarkistaa syödyn ravinnon laatua. Kilo porkkanoita napaan jne. Kiloklubi taisi mennä jonkun päivityksen alle, joten en nyt laskeskele kaloreita, ennen kuin se on back in business. Pidän kyllä ruokapäiväkirjaa muuten, joten voin palata tarkistamaan kalorit myöhemmin jos inspiraatio iskee.

Tämä vapaasti syöminen, vaikkakin vasta osittain, on ihan erilaista verrattuna täysnutraukseen. Heti huomaan että päässä alkaa risteillä kaikenlaisia vanhan mallin mukaisia ruoka-ajatuksia, siis että mitähän kaikkea sitä voisikaan syödä ja haittaisiko se niin kauheasti jos vaikka illallakin söisin sitä ja tätä ja tuota, ja unohtaisin koko osanutrauksen. VLCD:llä sallitut ateriat olivat kirkkaana mielessä, eikä rytmistä tullut mieleenkään poiketa. Nyt tulee mieleen vaikka mitä. 

Kaikenlaisista ajatuksista huolimatta söin kuten olin päättänyt, eli kahden tavallisen aterian lisäksi kolme nutria. Sen huomaan että opiskelua tämä todellakin vielä on, ja paljon on vielä työtä tehtävä koko päänsisäisen ajattelumallin muuttamiseksi terveempään suuntaan, sekä sopivien annoskokojen löytämiseksi. Yritän kovasti suunnitella tulevia syömisiä etukäteen, jotta syöminen olisi mahdollisimman helppoja ja tulisi tehtyä oikeita valintoja kiireessä ja nälissäänkin. Kokeiluun menevät mm. ne paljon kohkatut kahden ainesosan banaaniletut, luulisin maistuvan lapsellekin. Eiköhän se tästä!


2 kommenttia:

  1. Pitääpä testata nuo banaaniletut :) Saako tämän blogisi linkin laittaa tuonne Nutraajat facebooksivulle? Kesällä sinne laitoin muutaman nutrausblogilinkin :)

    Toivottavasti mielijumppaus auttaa ja pian ei tule kiusauksia mieleen. Aivan tuttuja ajatuksia osanutraukselle aikoinaan siirtyessä, kun se VLCD oli vain niin helppo kunhan vauhtiin pääsi. Jos jotakin tekee mieli "rohmuta", niin kurkkutikut, kirsikkatomaatit ja marjat on sellainen nopea ruoka millä voi sulkea mielihalut pois :)

    Hurjasti tsemppiä! Muista vahva mieli, huomenna vahvempi keho.

    -Sanni

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas tsempeistä, ja kyllä saa blogin linkittää. :) Suosittelen kokeilemaan banaanilettuja, toimii loistavasti makeanhimoon!

    VastaaPoista