perjantai 22. elokuuta 2014

Kurkkaus vaa'alle

Täytyy tunnustaa, että ihan näin montaa päivää en ole malttanut olla ilman rakasta vihollistani vaakaa, vaan ainakin pari kertaa olen käynyt kurkkaamassa. Olen siis tällä viikolla lisännyt hieman kaloreita ja ollut sitten ihan pistoksissa, koska vaaka on näyttänyt aina vaan kasvavia lukemia. Tämä on esimmäinen kerta tämän laihdutuksen aikana kun näin on käynyt, ja vaikka olen aina kaloreiden lisäämisen jälkeen sitä suorastaan odottanut, silti se aina lannistaa. Vaikka mahdollisia syitä (jotka eivät johdu läskistä) on monia: lenkkeilyn keräämä neste lihaksiin, kuukauden ajasta johtuvat turvotukset, biomassan kerääntyminen ruoansulatuselimistöön ravinnon määrän kasvaessa jne. 

No toki tiedän että lihomaan en ole päässyt, koska olen edelleen laskenut tarkasti kaikki syömäni kalorit. Ainainen pelkoni on se säästöliekki ja jumitus, jos olenkin sen omalla toiminnallani (VLCD, ja sen jälkeinen alhaisten kaloreiden viikko) aiheuttanut. Jos kroppa toimii normaalisti, kyllä kokoiseni naisen pitäisi 1300-1400 kilokaloria päivittäin syömällä laihtua. 

Ja mitä se vaaka sitten sanoi? Itseasiassa tänään oli vihdoin pientä laskua tullut, mistä syystä halusin tulla blogiinkin sen päivittämään. En usko että jaksan sahaavaa painoa merkitä tuonne sivupalkkiin, vaan vain alhaisin paino saa kunnian tulla kirjatuksi ylös. Näin tänään ensimmäisen kerran 77-alkuisen luvun, kun vaa'an näytöllä seisoi 77,9 kg. Kiva nähdä edes pieni 200 gramman pudotus plussien sijaan, eiköhän se siitä lähde hieman reippaampaan laskuun kunhan kroppa tottuu tähän systeemiin. Ja uusille kiloluvuille pääsy saa pienenkin pudotuksen tuntumaan isommalta!

2 kommenttia:

  1. Itse käyn vaa'alla joka päivä, lähinnä mielenkiinnosta. Itse kun en mitään kuitenkaan tässä vaiheessa tee toisin tuloksesta huolimatta. Samat jauheet vedän nassuun, olipa lukema sitten mikä tahansa. Siinä vaiheessa kun ruoka astuu kehiin, täytyy miettiä rajoitanko tuon käynnin kertaan viikossa. Saattaa kuitenkin olla, että uteliaisuus vie silloinkin voiton. Toisaalta, jos pysyy tuloksesta huolimatta suunnitelmassa, niin haitanneeko se niin paljon kuitenkaan. Mene ja tiedä.

    Nyt vasta muuten todella tajusin, että tuo painotaulukkosi ei olekaan viikottainen. Sinullahan on ihan huima tahti ollut! Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei kai sillä sinänsä ole väliä miten usein vaa'alla käy. Itse haluaisin opetella rajoittamaan sitä lähinnä siksi, ettei ajatuksen pyörisi liikaa painon ympärillä, se kuitenkin vaihtelee välillä miten sattuu. Eikä se lukema sinänsä mitään merkitse, enemmän merkitsee se että mahtuisin vaikkapa ennen raskautta käyttämiini farkkuihin. Pelkään myös vähän että jos vaaka näyttää pitkään samaa tai paino jopa nousee, sitä tulee heittäneeksi turhautuneena hanskat tiskiin ja palattua entiseen, kun ei kerran mitään tapahdu. Vaikka nyt on kyllä motivaatio niin kohdillaan, että en tosissani usko että niin kävisi. Ja paino nyt vain on kätevin ja helpoin tapa seurata edistymistä.

      Mulla ei tosiaan ole mitään logiikkaa tuossa sivupalkin painotaulukossa, päivittelen aina kun on sellainen fiilis! :D Vaikka oikeasti olisi mielenkiintoista myös nähdä se painon sahaus, joten ne nousutkin voisi siinä mielessä kirjata ylös. Mutta eniten itseäni motivoi nähdä aina ne alemmat lukemat, joten näillä mennään siis toistaiseksi.

      Poista