keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ilmapallona luoksesi pompin...

Kuuri on tähän mennessä mennyt tosi hyvin. Yllätyksenä tuli miten hyvin makuihin tottuu, kun ensimmäisenä päivänä välillä ällötti jauhojuoman maku, mutta nyt kolmantena päivänä, ja jo eilen, suklaajuoma on alkanut yllättäen maistua hyvältä. Jopa oikein täyteläiseltä ja makealta. En tajua miten se on mahdollista, muistan kyllä vielä ne ensimmäisen päivän makuelämykset kielelläni. Silti tuntuu kuin nyt joisin ihan eri juomaa. 

Paluu todellisuuteen voi tulla heti kun pääsee oikean ruoan makuun. Veikkaan siis että jos jossain kohtaa aloittelen osanutrauksen, pahvimaku palaa taas. Ehkä tässä on sama tilanne, kun suolan vähentämisen kanssa. Alkuun ruoka ei maistu miltään, mutta tosi nopeasti suolattomuuteen tottuu ja ruoka muuttuu jälleen maukkaaksi.

Yhden sivuvaikutuksen huomasin tänä aamuna (kurnivan vatsan lisäksi), maha on kuin ilmapallo! Ei tietoakaan laihasta olosta tänään, vaikka vaaka antoi niin kilttejä lukemia. Hämärästi muistelen törmänneeni joskus aiheesta lukiessani ilmiöön, että joillain ihmisillä on tullut vatsa kipeäksi VLCD-tuotteista. Liekö juuri ilman takia? Venytyskipu suolistossa on aika pirullista ja siihen ei oikein särkylääkkeetkään auta. No itselläni ei ole kipuja ilmapallouden lisäksi, joten pystyn kyllä jatkamaan kuuria.

Tällä hetkellä nälkä on jatkuva seuralainen, ei oikein edes hetkeksi auta pirtelö-kasvisateria. Toivon ketoosin tulevan ja vievän näläntunteen mennessään. Mielitekoja ei yllättäen ole ollut, tekisi kyllä mieli syödä maha täyteen mitä vaan ruokaa, mutta mikään yksittäinen ruoka-aine tai herkku ei pyöri mielessä. Suklaanhimo on täysin poissa, liekö syynä se että jatkuvasti olen puputtamassa noita etäisesti suklaalta maistuvia korvikkeita. Periaatteessa kaikki syömäni on tällä hetkellä makeaa, ja ihme kyllä makeuskaan ei ole alkanut tökkimään. Aika pahasti saakin alkaa tökkimään, ennen kuin ostan paketin jotain Nutrilettin tai muun vastaavan suolaisia keittoja. En vaan voi uskoa että ne maistuisivat mitenkäänpäin hyvältä, epäilen että ei edes tässä jauhoihin tottuneessa suussani. 

Yhden kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeiton olen kyllä ostanut jemmaan jääkaappiin, sitten kun se suolaisen himo iskee. Tuossa keitossa ei ole kaloreita enempää kuin ateriankorvauspatukassa (210 kcal/ annos), mutta siihen ei ole tietysti lisätty mitään vitamiineja ja hivenaineita. Proteiinimääräkään ei yllä virallisten ateriankorvikkeiden tasolle. Satunnaiseksi sapuskaksi se mielestäni on ihan ok tällä sekalaisella kuurillani, HC-nutraajat on sitten erikseen. Lämmin kuppi -keittoja olen myös tutkaillut sillä silmällä, mutta pelkään että niissä on vähän sama jauhoisuus/pahamakuongelma kuin noissa oikeissa ateriankorvaustuotteissa, mutta ilman niitä lisättyjä terveellisyyksiä kuten vitamiineja. 

Seuraavaksi ajattelin tässä korkata kylmän 0,5 dl pullon hiilihapotettua kivennäisvettä, ja nautiskella sen ihan rauhassa lapsen päiväunien aikana. Luulen Vichy-tyyppisten kalorittomien juomien olevan ihan hyvä idea tällä kuurilla ja näillä helteillä, saa elimistö vähän suolatankkausta nyt kun energiatankkaus on vähissä ja vettä menee litratolkulla. Jääkapille tästä siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti