tiistai 5. elokuuta 2014

Toisen päivän fiilikset

Aamulla en herännytkään karmaisevaan nälkään. Tunnin kuluttua heräämisestä nautiskelin ensimmäisen suklaajuoman, joka yllättäen maistui ihan hyvältä. Aloin jo miettimään puolitosissani olenko kipannut shakeriin jotain ihan muuta, kun edes viimeisellä hörpyllä ei tullut minkäänlaista ällötystä.

No tämä asia korjaantui lounaalla, kun sain sattumalta maistaa Nutrilettin mansikka shake-juomaa. Olipa juuri niin pahaa kuin häilyvä makumuistoni vuosien takaa kertoi. Rutiinilla kippasin senkin alas, ja tiedänpä olla ostamatta jatkossa. Paitsi jos iskee oikein supertarve saada vaihtelua makuihin.

Välipalaksi pistelinkin sitten hyvällä omallatunnolla Nutrilettin ateriankorvike-patukan pussin sijaan, ja kyllä maistui. Noita patukoita olen joskus ostanut aikaisemminkin välipalaksi/ lounaankorvikkeeksi, mutta täytyy sanoa että näin hyvältä se ei ole maistunut koskaan! Jauhepirtelökuurilla standardit laskee.

Patukoissa on enemmän kaloreita kuin jauhepusseissa, tuossa syömässäni karamelli-toffeessa (kyllä, täällä sitä vaan laihdutetaan karamelli-toffeeta syömällä!!!) niitä oli 212, eli sata enemmän kuin suklaapussissa. Pyörittelinkin mielessäni ajatusta patukan puolittamisesta, mutta kun kokonaisella patukallakaan ei 800 kcal VLCD-raja ylity, niin ajattelin että mitäpä tuota kursailemaan kun nälkä on kova. 

Patukasta ja porkkanasta ja suuresta teemukillisesta tulikin ihan täysi olo hetkeksi. Siis tarkoitan todellakin hetkeksi. Tunnin päästä kaihertava näläntunne oli palannut takaisin, ja ensimmäistä kertaa kuurin aikana vatsani kirjaimellisesti kurni. Päivällispirtelön sain kipata kolmen tunnin kuluttua ja se auttoikin asiaa vain vähän.  

Luulen että nuo patukat eivät virallisesti kuuluisi VLCD-kuuriin ollenkaan, vaikka kaloreiden sisään mahtuukin yksi sellainen päivässä. Vai liekö tämä vain oma uskomukseni? Hiilareitahan kaloreiden myötä tulee myös enemmän kuin tiukalla pussikuurilla. Toinen harmaan alueen tuote sitten ovat ne valmiit pirtelötetrat, joissa on kaloreita saman verran kuin patukoissa, ja epäilemättä makuakin tuplasti enemmän kuin jauhepussipirtelöissä. Minulla on kaksi valmista tetraa jääkaapissa, joten kyllä nekin joku päivä joutuvat ruokalistalle. Olen ajatellut, että jos päivässä ahkeroin alas neljä jauhepussia, niin yksi ateria voi sitten olla patukka tai valmistetra. Huomisen strategia ei ole vielä valmiina, mutta voi olla että viimeinen karamelli-toffeepatukka kaapista huutelee sen verran kovasti, että se päätynee yhdeksi päivän ateriaksi pussien ohella.

Illalla vielä yksi pirtelö odottaa, mutta laitanpa tähän kuvamuodossa jo päivän ruokalistani. Huvin vuoksi olen punninnut syömäni kasvikset, vaikka en usko että niitä onnistuisin vahingossa liikaa syömään. 




Tuossa siis kuvakaappaus Kiloklubista. Päivällisen kohdalta voi lukea suuren syntini, tuli lipiteltyä iso lasi Pepsi Maxia. En oikein tiedä miten light-limuihin pitäisi suhtautua nutrauksen aikana, en usko että tulen näitä hirveästi nautiskelemaan. Jääkaapissa sattui kuitenkin avattu pullo olemaan, joten asiaa harkittuani sen itselleni tällä kertaa sallin. Kaloreita/ hiilareita tuosta ei tule, joten sen puolesta ei ole paha juttu. Juomaani tee-mukillista en jaksanut edes merkata, koska siitä ei kaloreita tule sitäkään vähää kun teeni mustana aina juon.

Kiloklubin herkkupallon vetää punaiselle se patukka, ja energiapallon puolestaan rasvan vähyys. No, nämä ovat Kiloklubin mielipiteitä, mutta kyllä olen miettinyt rasvan suhteen jotain pientä pähkinälisää tms. päivään. Saisi kyllä olla hyvin pieni lisä jotta tuohon 800 kcal rajaan mahtuisi. Samaten jonakin iltana voisin ottaa pussin kaverina ja kaloreiden rajoissa esim. 100 g raejuustoa tai vaikka keitetyn kananmunan, noin niinkuin proteiinilisänä. Olen vähän arka näiden ylimääräisten kanssa, koska pelkään että sitten alkaa aina vain helpommin lipsumaan enemmän ja pahempiin juttuihin, porttiteoriako kummittelee takaraivossa... Mutta katsellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti