lauantai 9. elokuuta 2014

Vaihtelua makuihin

Nyt olen sitten Nutrilettin suklaa shaken sijaan nautiskellut vähän muitakin makuja. Toissapäivänä korvasin yhden pussin tällä: 

Maku oli ihan kiva, ei mitenkään ateriankorvikemainen. Ennemmin maistui jollekin vähän kirpsakalle jogurttijuomalle. En kyllä ole sellaisten suuri ystävä, joten ei nämä ehkä minulle ole sen arvoisia, että ottaisin tästä 211 kilokaloria pussijuoman 112 kilokalorin sijaan. Yksi marjaversio on kyllä vielä ruokalistalla, kun sellainen jääkaapista löytyy. Nälkää tämä ei pitänyt ollenkaan, en tiedä oliko vika itse tuotteessa vai ylipäänsä tässä kuurissa. Tällä on kuitenkin yksi kiistaton hyvä puoli: ei tarvitse sheikata! Juomien ravistelu paakuttomaksi on kyllä tehokasta urheilua sekin. Varsinkin minulla, kun varmuuden vuoksi sheikkailen aina sen tripla-ajan vähintään. Lapsi saa sheikkailusessioistani aina paljon huvia irti.

Eilinen aamu sitten alkoi tuolla paljon kehutulla Modifast-suklaajuomalla. 


Ja kyllä, jo tuoksu oli ihanan kaakaomainen. Mausta nyt puhumattakaan. En maistanut yhtään pahvia, tosin makuaistini on nyt ehkä hiukan vääristynyt tuon pahvimaun suhteen kun Nutrilettikaan ei enää pahasti pahveile suussani. Mutta oi Modifast, olet kaiken kehun arvoinen! Karkkia suorastaan. Eipä se tietysti yllätä, kun käyttämäni Nutrilett on VLCD-valmiste ja tuo Modifast LCD. Kyllähän suurempien kaloreiden suo maussa tuntuvankin. Yhden tuollaisen voin kuitenkin syödä päivässä Nutrilettien lisäksi tällä omalla epävirallisella kuurillani, ilman että VLCD-raja ylittyy. Tässäpä vielä jälleenmyyjän (www.terveysmarket.fi) sivuilta kopsattuna ravintoarvot kummallekin tuotteelle, vasemmalla Modifast LCD juoma suklaa ja oikealla Nutrilett VLCD shake chocolate.


    Modifast:                                         Nutrilett:


Kyllähän noista eroja löytää. Lisäksi on vielä sellainen ero, että ohjeen mukaan Nutrilett-pusseja nautiskellaan viisi päivässä, ja lisäksi kasviksia siten että kalorit pysyvät alle 800. Modifast-pussukoita otetaan päivässä neljä, ja lisäksi kasviksia siten että kalorit pysyvät alle 1200/ päivä. Itse haluan pääasiallisesti pysyttäytyä tuossa alle 800 kilokalorissa/ päivä, joten neljän Nutrilettin lisäksi voin ottaa yhden tällaisen, valmistetran tai patukan. Plus sitten se pupunruoka. 

Pidän tällä hetkellä itselleni tärkeänä opetella tuo viiden pienen aterian päivittäinen ruokarytmi, joten siinäkin mielessä Nutrilett on tällä hetkellä tarpeisiini parempi. Voisihan Modifast-kuurillakin toki koostaa viidennen aterian pelkistä kasviksista, mutta nuo Nutrilettien alhaisemmat kalorit houkuttavat enemmän näin kuurin alussa. Hinnaltaan nuo paketit ovat suunnilleen samanarvoisia, ehkä Modifast 1-2 euroa hintavampi, mutta ohjeen mukaan käytettynä Nutrilett-paketista saa kolmen päivän eväät, kun taas Modifastin paketista riittää vain kahdeksi päiväksi. Tarkan markan tyypeille tälläkin on merkitystä.

Eilen illalla söin kuin söinkin vielä sen patukan, vaikka kokonaiskalorimäärä kipusikin 840 kaloriin. 


Nyt on sitten sekin herkku maistettu, yksi syöty ja 23 jäljellä. Olo olikin sitten illalla parempi syömisen jälkeen. Suorastaan kylläinen kun patukan päälle join vielä mukillisen piparminttuteetä minttuelämyksen maksimoimiseksi. Vaikka oli kyllä patukka itsessäänkin viimeisen päälle minttuisan raikas. Yllätyin patukan mausta, se maistui jotenkin ihan erilaiselle kuin maistamani Nutrilettin patukat. Se pahvisuus puuttui, mutta jokin muu terveysmaku oli kyllä tilalla, en oikein osaa kuvailla mikä. Sillehän se maistui mitä se on, eli korvikkeelle. Ihan ok, enköhän saa laatikon hiljalleen tuhottua.

Tänään ajattelin kokeilla vähän uutta strategiaa kasvisten saralla, ja paistaa pannulla paprikaa ja sipulia. Tähän asti olen pistellyt kaiken menemään tuoreena. Toivottavasti tästä päivästä tulee vähemmän nälkäinen kuin eilisestä!
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti