maanantai 4. elokuuta 2014

Ensimmäiset juomat nautiskeltu!

Aamun ensimmäisellä nutriaterialla en kaivannut mitään pureskeltavaa, joten jätin jääkaapin vihanneslokeron vielä koskemattomaksi. Laitoin eilen illalla jääkaappiin vettä ja pakastimeen jääpalat jäätymään, koska epäilin mahdollisimman kylmän juoman maistuvan siedettävämmälle. Sitten vain 2,5 dl jääkaappikylmää vettä ja pari suurta jääpalaa shakeriin, ja suklaanmakuista Nutrilett-jauhetta perään. Jauhe tuoksui yllättävän hyvälle, melkein kuin kaakaojauheelle, paitsi vähän, noh, jauhoisemmalle. Vettä laitoin puolisen desiä enemmän kuin ohjeessa sanottiin, ihan vain makua laimentamaan. Ohjeen mukaan juomaa ravistellaan muistaakseni 10-15 sekuntia, mutta se vuosien takainen paakkujuomakokemus mielessä ravistelin hyvän tovin. Ja sitten ei kun ääntä kohti!

Maku oli yllätys: hieman suklainen ja jauhoinen pahvi! Ja yllätys siis siksi, ettei ollut läheskään niin pahaa kuin ajattelin. Toki olin varautunut pahimpaan, joten ainoa mahdollisuus melkeinpä oli yllättyä positiivisesti. Ja mikäs sen mukavampaa! Ensi kosketus kielellä oli aika lähellä suklaista, mutta kyllä se jauhoisuus sieltä puski läpi heti perään. Mutta ei paakkuja! Uskon kyllä tämän kanssa tulevani toimeen. 

Lounasaikaan nälkä alkoi olla kova. Tilanne jatkui samana lounaan jälkeen. Tai no totta puhuen tunsin itseneni kyllä vähän kylläisemmäksi kuin ennen juomaa, eikä se nälkäkään nyt ihan mahdottomaksi ollut ehtinyt kasvaa. Pohjalle ja jälkiruuaksi join isot lasilliset vettä, ja lisäksi söin vajaat 100 g tomaattia, mistä tuli 20 kcal ekstraa. Ei siis juuri mitään, tomaattia saa pusseilun aikana syödä melkoisesti ilman että 800 kcal VLCD-raja ylittyy. Yhdessä Nutrilettin suklaa shake -pussissa näyttää kilokaloreita olevan 112, joten niiden jälkeen jää 240 kcal päivässä käytettäväksi kasviksiin. 

Jotain makuvariaatioita tarvitsisi kehittää tuon suklaajuoman lisäksi. Ostin nimittäin näin alkuun vain yhden 15 suklaajuoman pakkauksen, jos olisi käynytkin niin että maun tai jonkin muun seikan takia en kertakaikkiaan pystyisi kuuria vetämään läpi, joten makuvaihtoehtoja ei nyt ole. Tosin hieman epäloogisesti tilasin kyllä sieltä nettikaupasta jo aikaisemmin pari pakettia toista merkkiä (sekin suklaamakua fiksusti...). Kyllä siis kuvittelen tässä onnistuvani.

Alkuun mielessä oli että katkaisen syöpöttely- ja herkuttelukierteen tällä pussikuurilla, jota kokeilen ehkä päivän tai kaksi. Näin asian esitin miehelleni viime viikolla. Nyt kuitenkin nopea painonpudotus (joka toki tässä vaiheessa on vielä täysin teoreettinen) kiehtoo kuitenkin sen verran, että haluan ehdottomasti jatkaa pitempään. Sekä aika- että painotavoitteet ovat vielä hieman hakusessa, kun en yhtään osaa ajatella mtä on tulossa. Kaikilla ei paino laske kovin hyvin edes tällä tavalla (tutkimattomia ovat ihmiskehon tiet), ja en tiedä kuinka rautainen itsekuri minulla lopulta on kun en ole mitään tämän tyyppistä ennen kokeillut.

Kello on nyt puoli kaksitoista, joko voin ylpeillä tällä saavutuksella vai vieläkö on liian aikaista!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti