keskiviikko 13. elokuuta 2014

Välitavoite

Kuten maanantaina kirjoittelin, tavoitteenani on laihduttaa 10 kiloa jouluun mennessä. Joulu tuntuu kuitenkin olevan kaaaaukana kaaaaaukana, joten välitavoite on paikallaan. Keskimäärinhän tavoittelen sitä 0,5 kg viikossa, mutta nyt alkuun toivon osanutrauksen myötä hieman reippaampaa tahtia. Siispä laitan tavoitteeksi kadottaa kokonaiset kolme kiloa elokuun loppuun mennessä. Maanantaista laskien tämä tarkoittaa tasan kolmea viikkoa aikaa.

Kilo viikossa ei ole ylettömän paha tahti sekään, toivon siihen osanutrailulla pääseväni. Se tarkoittaisi 76,6 kilon painoa. Sitten olisin ihan oikeasti siellä lievän ylipainon puolella, ja siitä olisi hyvä miettiä seuraava aikatavoite seiskavitosille jne. Siinä kohtaa saattaisin jopa mahtua talvitakkeihini. Ei mikään turha tavoite siis...

Vaakahommista sen verran, että kävin eilen aamulla kurkkaamassa kahdeksannen nutripäivän tuloksen, vielä parisataa grammaa oli tippunut paino. Nyt osanutraukseen siirryttäessä pudotustahti oletettavasti hidastuu, ja vaakaa olisi syytä vähän vältellä jos haluaa niitä pienempiä lukuja bongata. Vaakaorjuuteni on ehkä paranemaan päin, koska tänäkin aamuna meinasin automaattisesti ottaa vettä ensimmäiseksi, ennen kun muistin vaakailuin. 

Ehkäpä perjantai voisi olla seuraava punnituspäivä. Eihän siinäkään näe vasta kun kolmen päivän tuloksen, mutta vaikea kuvitella että pystyisin hillitsemään uteliaisuuttani vaikka viikon verran. Sitäpaitsi nutrausviikon aikanakin koin välipunnitukset hyödyllisiksi, koska täysnutrausjakso oli niin lyhyt, etten muuten olisi nähnyt onko paino tippunut tasaisesti, vai hidastunut/ nopeutunut jossain kohtaa. Eri asia jos olisin päättänyt etukäteen nutrata vaikka kuukauden, sittenhän loppupunnitus olisi ollut ainoa merkitsevä. Nyt näin että lyhyellä aikavälillä suurin hyöty on viikossa saavutettu. Sitähän en tietysti voi tietää toimiiko kroppani samalla tavalla joka kerta, se jää nähtäväksi.

Ja ei kun uutta päivää kohti kera banaanilettuaamiaisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti