sunnuntai 3. elokuuta 2014

Höpötystä blogista

Edit. Tämän postauksen otsikkona oli ensin "Asiaa blogista", mutta nyt kun lukaisin valmiin tekstin niin ehkäpä termi "höpötystä" kuvaa tekstin laatua paremmin.

Perustin tämän blogin, jotta on joku paikka missä ihmetellä nutrauksen aiheuttamia tuntemuksia ja toivottavasti myös hyviä tuloksia. En aio ottaa tästä mitään stressiä enkä myöskään kuluttaa tähän liikaa aikaa, mistä syystä blogi tulee olemaan tekstipainotteinen vähemmillä kuvilla. Voi olla vähän tylsää lukea kuvattomia tekstejä, mutta kunnioitan itse tekijänoikeuksia joten vapaasti käytettävien kuvien metsästäminen Googlen kuvahaulla tuntuu liian monimutkaiselta lähdemerkintöineen ym., ja omat kuvat ovat vähän hankalia jos haluaa säilyä tunnistamattomana. Tuntuu että tylsää ulkoasua tarvitsee jotenkin selitellä, joten siksi tämä disclaimer.

Postaustahti tulee varmasti alussa olemaan tiheä, kun tekee mieli valottaa taustoja ja intoilla muutenkin uudesta projektista. En myöskään jemmaa mielen päällä olevia postausaiheita myöhemmäksi, vaan kirjoitan alkuun vaikka useamman postauksen päivässä jos siltä tuntuu. Ajan myötä postaustahti varmasti hidastuu huomattavasti, enkä aijo siitäkään itselleni stressiä repiä. Kunhan tuloksia tulee, niitä varmasti ainakin raportoin tänne mielellään, vaikka muuta höpötystä ei irtoaisikaan. Annan siis blogin elää omaa elämäänsä.

Käytän termiä nutraus, koska se on mukavampi ja simppelimpi kuin VLCD (very low calorie diet). Tai voi olla että dieettini tulee olemaan vain LCD (low calorie diet), ainakin alkuun. Tulen kyllä käyttämään muitakin kun Nutrilettin tuotteita. Netistä tilasin jo Modifastia, jota nettikirjoittelun perusteella tuntuu olevan hankalampi löytää kivijalkakaupoista, ainakin ihan tavallisista marketeista. Makua on kuitenkin kovasti kehuttu joten siksi tilasin. Tuotteiden pitäisi saapua perille ensi viikon lopulla, joten alkuviikoksi on käytävä ostamassa pirtelötarvikkeet marketista. 

En oikeastaan ole edes tehnyt tarkkaa suunnitelmaa huomisen varalle, nutrikaupoillekin on tosiaan tarkoitus lähteä vasta tänään. Olen pyöritellyt ajatusta myös osanutrauksesta, niin että päivään mahtuisi muutakin kevyttä syötävää, kuten kasvissosekeittoa ja rahka-marja-smoothieita. Nyt ympäri nettiä seikkailleena ajatus täysnutrauksesta (sisältäen pussien lisäksi kuitenkin satunnaisesti patukoita ja vähäkalorisia sallittuja kasviksia) kuitenkin kiehtoo eniten, joten sitä lähden varmasti kokeilemaan. Tämä suunnitelma muotoutuu tässä pikkuhiljaa, katsotaan mitä lopulta tapahtuu.

En tiedä kuinka tuttuja termejä blogiin eksyville nämä VLCD:t, nutraukset sun muut ovat. Itselleni vuosikymmenen verran netin laihdutussivuilla seikkailleena nämä asiat, niinkuin muukin laihdutukseen liittyvä nippelitieto ovat tulleet tutuiksi. En vielä ainakaan jaksa alkaa avaamaan nutrauksen perustietoutta tässä, Google on tiedonjanoisille oiva kaveri. Ja seuraamalla tulevaa matkaani pussikeittodieetin syövereihin voi toivottavasti selvitä lukijallekin yhtä sun toista. En tosin ole minkään sortin ravitsemuksen ammattilainen, enkä välttämättä mitenkään "puhdasoppisesti" tai parhaalla mahdollisella tavalla tule tätä dieettiä noudattamaan, joten omalla vastuulla jokainen tehköön perässä siis. Tämä olkoon disclaimer numero kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti