maanantai 18. elokuuta 2014

Paljonko tuli syötyä?

Viime viikolla kerätyt kalorit jälleen Kiloklubista kopioituna, kas näin:


Tällä viikolla nostan hieman kaloreita, mutta niin että 1500 kcal/ päivä ei ylittyisi. Keskimäärin sellainen 1300-1400 kcal voisi olla sopiva. Tuo 1200 kcal jo melkein riittää siihen että nälkää ei tarvitse kärsiä kunhan tekee oikeita valintoja, mutta kyllä tuohon isompaan määrään saa tietysti paljon enemmän kaikenlaista mahtumaan. Jospa vaikka ostaisin vihdoin niitä pähkinöitä! 

Olen vähän yrittänyt vältellä ylimääräisiä hiilareita, leipänä olen syönyt max yhden jälkiuuniruisnapin päivässä. Pyrin myös jättämään päivän toiselta lämpimältä aterialta (mikäli sen syön) pasta/peruna/riisilisäkkeen väliin, käytännössä siis syön munakkaan, ruokaisaa salaattia tms. Pääasiassa syön kuitenkin samaa ruokaa kuin muu perhe, makaronilaatikko makaronilaatikkona siis. Kiinnitän tällöin vaan erityistä huomiota annoskokoihin, ja onneksi nutrauksen jäljiltä tulenkin kylläiseksi huomattavasti pienemmillä määrillä ruokaa kuin aikaisemmin.

Ja sitten vielä hehkutus joka unohtui aamulla: painoindeksini on nyt 29,8, eli vihdoin olen oikeasti siellä lievän ylipainon puolella! Kiloja olen pudottanut jo 6,3, mikä on ihan hurjaa. Aikaa on kuitenkin mennyt vasta kaksi viikkoa. Toisaalta minusta tuntuu että oikea laihtuminen alkaa vasta joskus kun 76 kiloa alittuu, koska siinä tietämillä painoni pysyi käytännössä koko viime talven ja keväänkin. Nämä tähän mennessä lähteneet ovat vain näitä typeriä tänä kesänä hankittuja kiloja, ja ne kesämuodot haluan mieluiten unohtaa. Toisaalta voi olla että kroppa muistaa liian hyvin sen 76-78 kilon painon, ja alkaa jumittaa siinä kohtaa. Sitten, kun vaaka joskus näyttää 74-alkuisia ja sen alle, niin aletaan olla raskauden jälkeen ennätysalhaisissa lukemissa. Siinä kohtaa voi jo alkaa yrittää ahtautumista vanhoihin, ennen raskautta hankittuihin vaatteisiin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti